Gadgets

Asus ZenWatch 2 smartwatch

Asus Zenwatch smartwatch

Smart watches zijn afgelopen jaren, sinds de eerste exemplaren, enorm in populariteit gestegen. Asus heeft met de ZenWatch een stijlvol design met een luxe uitstraling op de Android horloge markt gebracht. Waar veel smart watches een vernieuwd gezicht hebben gekregen, ten opzichte van traditionele horloges, is de ZenWatch ‘best of both worlds’. Asus heeft duidelijk een innovatieve gadgets met traditioneel design ontwikkeld en vermarkt het product ook op die manier, gezien de onderstaande video. De dunne roestvrij stalen behuizing met rose gouden rand en gebogen ‘Gorilla Glass 3 touchscreen’, de geelbruine leren band en de strakke metalen sluiting geven de smartwatch de stijlvolle uitstraling. Het apparaatje is lichte en comfortabel, iets wat niet over alle smartwatches gezegd kan worden. De gescharnierde sluiting is zowel veilig als gemakkelijk om los en vast te maken. Als je niet van bruin houdt, kun je de band eenvoudig vervangen voor een andere band naar keuze met de standaard maat: 22mm.

Asus ZenWatch 2 eigenschappen

Ondanks het luxe uiterlijk is de ZenWatch te koop voor een standaard prijs (vanaf €169,-), vergelijkbaar met andere smartwatches. Het horloge is zowel stof als water resistent, de IP55 geeft aan dat het horloge spatwaterdicht is en dus prima tegen regenbuitje kan. Het scherm met AMOLED technologie is 1,63 inch vierkant en haarscherp door een 320×320 pixels resolutie met 278ppi. De levendige kleuren en het diepe zwart maken het scherm erg prettig om naar te kijken. Het scherm is vergeleken met andere smartwatches minder goed leesbaar in direct zonlicht, maar komt binnen veel beter tot zijn recht. De ZenWatch is uitgerust met een 1,2GHz Qualcomm Snapdragon 400 processor, 512MB RAM geheugen, 4GB opslagruimte en een hartritmemeter. De hartritmemeter is bij diverse app’s onvoldoende accuraat maar is dat wel bij het gebruik van de Asus Wellness app. De meter biedt ook de mogelijkheid om je stressniveau te meten aan de hand van je hartritme.

Batterij duur valt tegen

De batterijduur is één van de weinige minpunten van de ZenWatch. Asus heeft door het dunne design te weinig ruimte gemaakt voor een grote accu. De accu gaat 1.5 tot 2 dagen mee. Je kunt natuurlijk de batterij besparen door het scherm automatisch te laten schemeren.

ZenWatch gadgets

De ZenWatch is uitgerust met de laatste versie van Android Wear en Asus heeft hier nog een aantal sterke toevoegingen voor ontwikkeld, waaronder nieuwe horloge gezichten, opties om je smartwatch of telefoon terug te vinden, een kompas, zaklamp et cetera. De belangrijkste toevoeging is de eerder benoemde Wellness app die stappen en hardslag meet en deze heel visueel weergeeft.

  • Stijlvol design
  • Handige Wellness app
  • Verrassend betaalbaar
  • Tegenvallende batterijduur

Asus ZenWatch 2 online kopen

Samengevat: de nieuwe smartwatch van Asus heeft een erg stijlvol design, met veel handige toevoegingen, voor een erg schappelijke prijs. Door de beperkte batterijduur blinkt de ZenWatch niet op alle vlakken uit. Je koopt de Asus Zenwatch 2 vanaf 179 euro en het apparaat is verkrijgbaar bij diverse winkels en webwinkels.

Leave a Response