Lifestyle

ASUS Zenbo – ‘je nieuwe vriend in huis’

Asus, het merk dat bekend staat als producent van telefoons en laptops, heeft iedereen verrast met het nieuwe product dat is aangekondigd. Een huisrobot is aangekondigd, maar is geen ordinaire huisrobot dat helpt met huishouden. De huisrobot wordt de Zenbo genoemd en is bedoeld voor hulp bij noodsituaties en uiteraard voor de gezelligheid.

Kijk hieronder naar de video van de Asus Zenbo om de huisrobot in actie te zien. Het filmpje duurt circa 11 minuten, maar zorgt wel voor een uitstekende beeldvorming.

 

 

In een persbericht wordt door Asus naar Zenbo continu gerefereerd als ‘hij’, dit om het persoonlijk aspect te benadrukken. Een huisrobot van Asus dat hulp biedt in noodsituaties en ook nog is gezellig schept vanzelfsprekend verwachtingen op. Asus lijkt deze verwachtingen zeker waar te gaan maken. De huisrobot kan bediend worden door stemcommando’s aan te nemen. Hieronder een opsomming van de mogelijkheden die de Zenbo aanbiedt.

  • Videogesprekken opzetten.
  • Muziek en/of video’s streamen.
  • De Zenbo heeft ingebouwde luidsprekers en kan zelfs dansen op de maat van de muziek.
  • Verhalen vertellen aan kinderen begeleid door plaatsjes op zijn scherm en aangepaste verlichting.
  • De Zenbo herinnert de bewoners van de woning aan afspraken of het innemen van medicatie.
  • De Zenbo kan zelfs familie inlichten via hun telefoons bij een ernstig geval. Via de camera in de Zenbo kan de familie dan kijken hoe erg de situatie is.
  • De camera van Zenbo is ook te gebruiken als verplaatsbare bewaking.

Niet te vergeten, een super slim huisrobot als Zenbo, kan natuurlijk ook verbonden worden met veel smart home-apparaten. Denk hierbij aan, lampen, televisies en airco’s. Voor mensen met intercoms is de Zenbo ook te kopellen met de intercom, waardoor het mogelijk is om op het scherm van de robot te zien wie er voor de deur staat en het commando te geven om de deur te openen.

De Zenbo zal 599 dollar kosten, tot zover is dit helaas alle informatie dat is verstrekt.

Interesse in meer informatie? Klik dan hier.

Leave a Response