Gadgets

Allocacoc PowerUSB Portable – Review

Power USB Portable 3

Vorig jaar reviewden wij al de PowerCube Extended van Allocacoc, een handige vervanging van de stekkerdoos die ook nog eens mooi staat op je bureau. Nu komt Allocacoc met een nieuwe gadget, namelijk de Allocacoc PowerUSB portable, en ook dit product mochten wij weer voor je testen!

Unwrapping the PowerUSB box

De PowerUSB portable wordt geleverd in een compact doosje met daarin een handleiding, een micro USB kabel, een verwisselbare IEC plug en natuurlijk de PowerUSB zelf.

Power USB Portable 2

Ervaringen met de Allocacoc PowerUSB Portable

De PowerUSB is een gadget met veel verschillende mogelijkheden. Ten eerste heeft hij vier USB poorten. Deze kun je gebruiken voor het opladen van apparaten, maar ook om een te kort aan USB poorten op een apparaat op te vangen. Naast opladen zijn de USB poorten namelijk ook geschikt voor dataverkeer. Heb je bijvoorbeeld maar 2 USB poorten in je laptop en heb je er 4 nodig, dan kun je de PowerUSB als tussenstuk gebruiken om toch al je apparatuur aan te sluiten op je laptop.

Je kunt de PowerUSB gebruiken door hem aan te sluiten op het stopcontact met de bijgeleverde stekker. Op deze manier kun je verschillende apparaten tegelijk opladen. De stekker sluit aan op de IEC-aansluiting aan de achterkant van de PowerUSB. Omdat je de stekker eraf kunt halen, kun je hem gemakkelijk verwisselen voor andere soorten stekkers, bijvoorbeeld voor in het buitenland of om een computerkabel aan te sluiten. Zo kun je de PowerUSB dus ook als wereldstekker gebruiken.

Power USB Portable 1

Deze gadget heet natuurlijk niet voor niets de PowerUSB Portable, je kunt hem namelijk ook onderweg gebruiken als powerbank. De PowerUSB heeft een interne batterij van 5000mAh waarmee je je apparaten ook onderweg kunt opladen. Met de batterij indicator kun je eenvoudig zien hoeveel batterij je nog over hebt.

Power USB Portable 4

Specificaties

  • 4 USB DC 5V, 2.1A uitgangen
  • 1 100-240V ingang voor in het stopcontact
  • 1 Micro USB C 5V MAX 1.5 A ingang
  • 5000 mAh interne batterij
  • 2 jaar garantie
  • Prijs: €24,95

Zie ook onderstaande video voor de mogelijkheden van de PowerUSB Portable

Eindoordeel PowerUSB Portable

Wij vinden de PowerUSB een hele handige gadget, omdat hij zoveel verschillende functies heeft. Je kunt er onderweg je telefoon mee opladen en er thuis of op reis meerdere apparaten tegelijk mee opladen in het stopcontact. Ook op kantoor gebruiken we hem regelmatig als iemand even snel een apparaat wil opladen of voor het aansluiten van muizen, toetsenborden en andere apparaten aan onze laptops. Aangezien de meeste laptops tegenwoordig maar 2 of 3 USB poorten hebben, komen een paar extra USB poorten goed van pas en de PowerUSB is hier een makkelijke oplossing voor. Ook de prijs is fijn, voor een gemiddelde powerbank betaal je ook al snel 25 euro en deze PowerUSB kan zoveel meer. Wij zijn fan!

PowerUSB kopen

Naast de PowerUSB verkoopt Allocacoc nog meer slimme stekkeroplossingen. Je kunt deze producten en de PowerUSB bestellen via de website van www.allocacocshop.com/shop/ of via Bol.com

Leave a Response