Gadgets

AOC Agon series – Game Beeldscherm [Review]

AOC - Agon beelscherm UrStyle

Kennen jullie de game beeldschermen van de AOC – Agon series? De Agon series van AOC zijn speciaal bedoelt om te gamen. Zo is er alles aan gedaan om het gamen voor de game liefhebbers zo comfortabel en gemakkelijk mogelijk te maken. Tijdens de gamescom van 2016 die in augustus plaats vond heeft AOC de Agon series beeldschermen gepresenteerd. Urstyle heeft onlangs de mogelijkheid gekregen om een Agon Beeldscherm van AOC te reviewen. 

Bedoelt voor de échte game liefhebbers

Het is overduidelijk dat het Agon beeldscherm bedoeld is om te gamen. Er is op detail niveau nagedacht van wat de gamers terug zouden willen zien in een optimale game-ervaring. Het beeldscherm neemt weinig ruimte in beslag. Gamers met weinig ruimte in hun kamer kunnen daarom ook gemakkelijk het beeldscherm kwijt. Dit komt mede doordat de voet van het beeldscherm weinig ruimte in beslag neemt en het scherm dun is. Het beeldscherm heeft een verversingssnelheid van 144 Hz en een responstijd van 1 milliseconde, dit betekent dat er zeer weinig vertraging op het beeld zit. De actie die door de computer wordt doorgegeven aan het beeldscherm is dusdanig klein dat je altijd de juiste actie ziet. Rechts van het beeldscherm is er een hendeltje waar de koptelefoon gebruikers hun koptelefoon aan kunnen hangen.

Wat wil de gamer?

Het antwoord op deze vraag heeft AOC niet ingevuld voor de gamers, maar heeft de keuze bij de gamers gelaten door een serie van meerdere verschillende Agon beeldschermen uit te brengen. Zo is het mogelijk om het beeldscherm in 4K, Quad HD of wat voor de meeste gamers al meer dan genoeg zal zijn: een Full HD beeldscherm. Uiteraard hebben de Agon series beeldschermen een HDMI aansluiting, maar er is ook aan de oude garde gedacht. Voor de gamers die liever nog met een analoge aansluiting willen spelen kunnen kiezen om een analoge poort te gebruiken. Veel nieuwe beeldschermen bieden deze optie niet.

Onze conclusie over het Agon beeldscherm

Het UrStyle team heeft het Agon beeldscherm getest in combinatie met een Playstation 4 met het spel Fifa 17. Het beeldscherm draagt uitermate positief bij aan een leuke game-ervaring. Het beeld is haarscherp en het Agon beeldscherm heeft ook diverse ‘game’ standen, waardoor iedere gebruiker een positieve scherpte van beeld voor zich kan bepalen. Al met al vinden wij de beeldschermen van de AOC – Agon serie een aanrader voor de echte gamer!

AOC - Agon beeldscherm review

Leave a Response