Gadgets

Samsung Galaxy S6 Edge

samsung galaxy s6 edge g925f front black sapphire top

Op 1 maart is het nieuwe vlaggenschip van Samsung aangekondigd. Naast een standaard uitvoering, de ‘gewone’ Samsung Galaxy S6 is er ook een uniek toestel aangekondigd. Uniek, aangezien de zijkanten nu onderdeel van het scherm zijn geworden. Hierdoor zijn unieke uitingen zoals notificaties en oproepen mogelijk. Samsung paste dit eerder al toe op de Galaxy Edge, maar neemt dit nu ook mee in de propositie van de S6. Laten we al het moois eens nader beschrijven.

De Samsung Galaxy S6 Edge in de winkel en online verkrijgbaar, voor een adviesprijs van 561 euro in de uitvoering met 32 GB aan opslag.

Eigenschappen Galaxy Edge S6 (codename: G925F)

Om je nieuwe smartphone zo goed mogelijk bij jou te laten passen heeft Samsung enkele tot de verbeelding sprekende kleuren aangekondigd. Denk aan: Black Sapphire, Gold Platinum, Green Emerald, White Pearl. Een greep uit de overige eigenschappen die de S6 Edge uniek maken.

  • Uniek, gebold scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels
  • wireless opladen met behulp van Qi en
  • 64 bit 14nm octacore processor, 3 GB RAM, en 32 GB snel UFS 2.0 opslagruimte
  • aluminium frame en Gorilla glas scherm
  • 142 x 70 mm, 7 millimeter dun, 132 gram
  • 16 megapixel resolutie met optische beeldstabilisaties en het grote f/1.9 diafragma

all colors samsung galaxy s6 edge

Wat maakt het S6 Edge scherm zo uniek?

Dat is makkelijk te beschrijven, het scherm valt als het ware om de zijkant heen. Hierdoor heeft Samsung meer ruimte gecreëerd en is het ook functioneel inzetbaar. Stel je legt je mobiel met het scherm op de tafel. Normaal gesproken heb je en de stil-stand geen mogelijkheid om te zien of je berichten of oproepen ontvangt. Dat is nu dus verleden tijd. In alle eenvoud zie je nu simpel en snel allerlei notificaties voorbij komen.

Wat gaat dat geintje kosten?

Bel je veel, dan kun je vast een mooie aanbieding voor de Edge S6 bij een provider vinden. Mogelijk kom je voor een verlenging in aanmerking. Ben je echter een van die mensen die liever je zakken leegschudt en voor een sim-only oplossing gaat? Reken dan op een stevige adviesprijs van 849,- euro. Heb je nog even de tijd nodig om hierover na te denken? Mogelijk zakt de prijs dan richting een niveau waar je je beter bij voelt. Wil je echter als een van de eerste met deze superphone aan de slag? Schud dan even je spaarvarkentje leeg. Mogen we alle beloftes geloven, dan laat Samsung snel genoeg zien dat het dit waard is.

Samsung Galaxy S6 video review

Bekijk hier een introductie-video van de Samsung Galaxy S6 Edge:

Leave a Response