Lifestyle

4 top eco-stranden in Nederland

Het zomerweer in Nederland laat deze dagen een piek zien, dus dan moeten we de kans om naar het strand te gaan volop grijpen! We kennen Nederland, doe je het nu niet, dan krijg je er straks waarschijnlijk spijt van als de regen weer met bakken uit de lucht komt. Genieten van de zon en de daarbij behorende zon moet natuurlijk wel verantwoord. Gelukkig hebben we hiervoor de Blauwe vlag. De Blauwe vlag is een eco-label dat in meer dan 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische aan stranden en havens wordt uitgereikt. Hieronder vind je de Nederlandse 4 top stranden met het eco-label van de Blauwe Vlag.

1. Domburg

Zeeland heeft in de zomer de meeste zonuren van heel Nederland, dus om zo lang mogelijk te genieten van de zon is Domburg “the place to be”. Met het brede zandstrand is er altijd wel genoeg ruimte. De karakteristieke paalhoofden, eigenaardige strandhuisjes en de gezellige sfeer is hetgeen waar het strand bekend om staat. Domburg de oudste badplaats van Zeeland heeft in 2003 en 2004 de prijs voor het ‘Schoonste strand van Nederland’ gekregen.

Eco strand - Domburg

2. Bergen aan Zee

Meer dan alleen genieten van zon, zee en strand. Bergen aan Zee heeft de meest trendy strandpaviljoens. Voor een heerlijke zomerse lunch, maar ook voor een kleine snack. Degene die lekker willen luieren adviseren wij om een luxe strandstoel of windscherm te huren en te genieten van heerlijk niks doen. Voor de actievelingen onder ons kan buiten het zwemmen ook zeilen en kitesurfen. Tevens is het ook mogelijk om surfles te volgen.

Top stranden - bergen aan zee

3. Buren – Ameland

In 2007 zijn de stranden van Ameland uitgeroepen tot de schoonste stranden van Ameland door Stichting Nederland Schoon. Er zijn bewaakte badstranden waar veilig en gezellig gezwommen kan worden Het duinlandschap wordt afgewisseld met bos en natuurgebieden. De kust van Ameland is een bron van inspiratie en ontspanning.

top strand - Ameland

4. Scheveningen

Scheveningen is een van de bekendste stranden van Nederland. Het wordt ook wel het strand in de achtertuin van Den Haag genoemd. Is drukte en gezelligheid jouw ding, dan moet je niet al te veel twijfelen en navigeren naar Scheveningen. Buiten dat het zo populair is heeft het strand dus ook een eco-label. Wat wil je nog meer!

top strand - Scheveningen

Leave a Response