Eten & Drinken

UrStyle proeft: de nieuwe smaken van Tony’s Chocolonely

Tony's Chocolonely - UrStyle.nl

Vorige week was het weer zover: Tony’s Chocolonely lanceerde haar limited editions voor 2016. Elk jaar lanceert Tony’s Chocolonely drie limited editions smaken. De populairste van de drie wordt uiteindelijk toegevoegd aan het vaste assortiment. Vorig jaar was dit de smaak Melk Popcorn Discodip. Wij proefden de drie limited editions van dit jaar: Wit Wortel Walnoot, Melk Cola en Puur Gember Citroen.

De smaak Wit Wortel Walnoot is een primeurtje, dit is namelijk de eerste witte chocoladereep van Tony’s Chocolonely sinds lange tijd. In het verleden hebben ze al wel een witte chocoladereep gehad, maar daar zijn ze mee gestopt. Dit omdat witte chocoladerepen wat cacao betreft alleen uit cacaoboter bestaan en Tony’s Chocolonely geen vat had op waar de cacaoboter vandaan kwam. De cacaomassa die in pure en melk chocolade zit, verkrijgt Tony’s Chocolonely namelijk al een aantal jaar van haar eigen boerencoöperaties. Boerenbedrijven waar Tony’s mee samenwerkt en waar ze toezicht kunnen houden op de arbeidsomstandigheden van de boeren. Tony’s wist dus dat de cacaomassa die ze gebruikten van bedrijven kwam waar de werknemers onder betere omstandigheden werkten. Bij de cacaoboter wisten ze dit niet en daarom wilde Tony’s Chocolonely nog geen witte chocola produceren. Inmiddels komt ook de cacaoboter van eigen coöperaties en daarom zijn ze nu ook witte chocoladerepen gaan maken!

Tony's Chocolonely - UrStyle.nl

Terug naar onze proefsessie: wat vonden wij van de nieuwe smaken? 

Puur Gember Citroen
De smaak puur gember citroen vond ik verrassend lekker. De reep is heerlijk fris door de citroen die er in zit en een beetje kruidig door de gember en juist omdat pure chocola heel bitter van smaak is gaat dit heel goed samen. Het maakt de pure chocolade wat lichter en frisser.

Tony's Chocolonely - UrStyle.nl

Wit Wortel Walnoot
Bij de smaak wit wortel walnoot denk ik meteen aan worteltjestaart. De reep ziet er gaaf uit door de stukjes oranje wortel die zichtbaar zijn. De reep heeft een kruidige smaak door de kaneel en kardemom die er in zit. Het enige wat wij een beetje jammer vonden, is dat de smaak van de witte chocolade vrij overheersend is, waardoor de smaak van de wortel minder goed naar voren komt.

Tony's Chocolonely - UrStyle.nl

Melk Cola
Tot slot onze favoriet: Melk cola! Van deze reep werden wij een beetje nostalgisch. De cola smaak deed mij denken aan colasnoepjes en ijsjes van vroeger. De combinatie van melk chocolade en cola smaak is super lekker! En het feit dat er knettersuiker in zit, maakt het allemaal nog een beetje beter. Dat geknetter in je mond na elke hap chocola, doet mij echt denken aan mijn kindertijd. Deze reep wint het nog net niet van onze all-time favourite melk karamel zeezout, maar hij eindigt wel hoog in ons rijtje met Tony’s favorieten!

Tony's Chocolonely - UrStyle.nl

Heb jij de limited editions van Tony’s Chocolonely al geprobeerd? Welke smaak is jouw favoriet? 

Leave a Response