Eten & Drinken

5x Pizza op een andere manier – Bijzondere pizza recepten

bijzondere pizza recepten - urstyle.nl

Pizza in de traditionele vorm is natuurlijk een bodem van deeg met tomatensaus, kaas en verschillende andere ingrediënten, maar inmiddels is dit lang niet meer de enige manier waarop we pizza eten. Er zijn vele varianten op traditionele pizza recepten te bedenken. Van niet alle varianten zijn wij even groot fan, een pizza met een bloemkoolbodem gaat ons net iets te ver (hoe gezond het ook mag zijn). Maar wat dacht je van de super populaire tortizza, een pizza op een tortilla wrap. Heel snel om te maken, je hoeft niet te gaan prutsen met deeg, maar wel super lekker. Vandaag hebben wij vijf van deze pizza recepten voor jullie verzameld. Ik ben benieuwd wat jouw favoriet is!

Turks brood pizza van Culy

Een Turks brood pizza is een heerlijke pizza met een lekkere dikke korst. Je snijd een turks brood horizontaal doormidden, besmeert beide binnenkanten met tomatensaus en andere pizza ingrediënten en dan bak je het in de oven. Heerlijk als borrelsnack!

Tortizza met Tonijn van Ohmyfoodness

Deze variant op pizza kennen jullie waarschijnlijk al wel. De tortizza is in de afgelopen jaren heel populair geworden. Het is super simpel, net als bij de Turks brood pizza. Je besmeert een tortilla wrap met tomatensaus, legt er al je favoriete ingrediënten op en doet hem in de oven. Klaar is je tortizza!

bijzondere pizza recepten - urstyle.nl

Deep dish pizza van Macheesmo

Deep dish pizza’s zijn populair in Amerika. Deze pizza’s worden vaak gemaakt in een gietijzeren diepe steelpan (een skillet) of in een springvorm. Als je de pizza korst altijd laat liggen, kun je deze pizza beter overslaan, want bij een deep dish pizza gaat het namelijk om de korst. Je krijgt veel pizza voor je geld en hij is lekker machtig, omdat de pizza zo dik is.

bijzondere pizza recepten - urstyle.nl

Pizza rolls van Mel’s Kitchen Cafe

Deze pizza rolls zien er ook fantastisch uit. Het maken van het deeg is eigenlijk precies hetzelfde als het maken van een normale pizza. Je maakt het deeg, rolt het uit in een vierkante plak en besmeert het met saus en belegt het met kaas en andere ingrediënten. Daarna rol je het deeg alleen op in een lange rol en snijd je er plakken vanaf. Die plakken bak je af en dan heb je geweldige pizza rolls!

bijzondere pizza recepten - urstyle.nl

Turkse pide van Delicious

Om nog even terug te komen bij het artikel dat we vorige week deelden (10 dingen die je gegeten moet hebben in Istanbul) delen we vandaag ook een recept voor Turkse pide. We noemden pide al als een must-try in Istanbul, maar je kunt deze Turkse pizza ook gewoon zelf maken. Ziet deze pizza er niet fantastisch uit in die bootvorm?

bijzondere pizza recepten - urstyle.nl

Kende jij deze pizza recepten al? Wat is jouw favoriet? 

 

Leave a Response