Eten & Drinken

Oreo bonbons en bastogne truffels

Oreo bonbons en bastogne truffels - Urstyle.nl

Op zoek naar een simpel, maar lekker hapje voor bij de koffie? Maak deze oreo truffels en bastogne truffels! De oreo bonbons worden gemaakt met witte chocolade, oreo koekjes en roomkaas en de bastogne truffels worden gemaakt met bastogne koeken, butterscotch chocolade en roomkaas. Makkelijk om te maken, maar zo lekker dat ik zeker weet dat ze niet lang op tafel zullen staan!

Je kunt ook ontzettend makkelijk variëren met dit recept. Gebruik je favoriete koekjes, verkruimel deze samen met wat roomkaas en smelt daarna je favoriete chocola. Houd je niet van witte chocola, dan kun je ook puur en melk gebruiken of andersom. Probeer deze bonbons bijvoorbeeld ook eens met stroopwafels of chocolate chip cookies! Bij ons waren de oreo bonbons het snelste op, maar ook de bastogne truffels vielen erg in de smaak. Binnen één dag waren ze allemaal op!

Oreo Bonbons

Ingrediënten

 • Een rol oreo’s
 • 50 gram roomkaas
 • 250 gram witte chocolade

Oreo bonbons en bastogne truffels - Urstyle.nl

Bastogne Truffels

Ingrediënten

   • Een pak bastogne koeken
   • 100 gram roomkaas
   • 300 gram butterscotch chocolade of een andere chocolade naar keuze

Oreo bonbons en bastogne truffels - Urstyle.nl

Zo maak je de oreo bonbons en bastogne truffels

   1. Doe voor de oreo bonbons de rol oreo koekjes samen met 50 gram roomkaas in de keukenmachine of blender. Maal fijn tot het een plakkerig geheel vormt en de koekjes zijn fijngemalen. Houdt twee koekjes apart voor de garnering.
   2. Doe voor de bastogne truffels de bastogne koeken samen met 100 gram roomkaas in de keukenmachine of blender. Maal ook dit fijn tot het een plakkerig geheel vormt en de koekjes zijn fijngemalen. Houdt twee koekjes apart voor de garnering.
   3. Rol het deeg in kleine balletje en leg ze op een bord. Zet dit bord minstens een uur in de koelkast, zodat de balletjes goed koud worden. Als je minder tijd hebt, kun je ze ook een half uurtje in de vriezer zetten.
   4. Verkruimel de oreo en bastogne koekjes die je hebt overgehouden voor de garnering.
   5. Smelt de chocolade au-bain marie of in een kommetje in de magnetron.
   6. Dip de balletjes een voor een in de chocolade en leg ze op een plaat of bord bedekt met bakpapier. Strooi er direct wat oreo of bastogne kruimels overheen.
   7. Zet de balletjes in de koelkast, zodat de chocola uit kan harden.

Geniet ervan! 

Oreo bonbons en bastogne truffels - Urstyle.nl

1 reactie

Leave a Response