Eten & Drinken

Morandini – Koffiebonen van goud

morandini maxima koffiebonen

De echte koffieliefhebbers kennen de koffiebonen van het merk Morandini wel. De Italiaanse koffiespecialist heeft de afgelopen jaren veel prijzen naar binnen gesleept. Ja, dat lees je goed ook voor koffie zijn er prijzen te winnen. Morandini koffie is met haar koffieproducten Maxima en Oro de trotse winnaar geworden van deze wedstrijden.

Koffiekampioenschappen

Een van de prestigieuze koffiekampioenschappen over de wereld zijn ongetwijfeld de ‘International Coffee Tasting’ en de ‘International Coffee Tasting Asia’. Hierbij komen diverse koffiebranderijen over heel de wereld bij elkaar om te strijden voor de best smakende koffiebonen. Morandini het Italiaanse merk is er al vaker met de gouden medaille vandoor gegaan. Met de koffiebonen Miscela Oro 90% Arabica, ook wel ‘de Oro’ genoemd heeft Morandini in 2008 bij de International Coffee Tasting goud gewonnen. En in 2012 heeft Maxima Blend 100% Arabica, ook wel ‘Maxima’ genoemd goud gewonnen. Recent in 2015 won Maxima ook goud bij de International Coffee Tasting Asia.

Geschiedenis Morandini

In de jaren 60 ontmoette Romulus Morandini een kleine plaatselijke winkel waar koffie werd geroosterd. De liefde voor koffie zorgde ervoor dat Morandini in de kelder van zijn woning zelf koffie begon te branden met een koffiebrander van 5 kilogram. Vandaag de dag is Morandini uitgegroeid tot een Italiaanse ambachtelijke koffiebranderij. Inmiddels hebben de zonen van Romulus Morandini de leiding over de koffiebranderij. Koffie van Morandini staat altijd voor kwaliteit van het product om zo de culturele Italiaanse koffie te promoten.

Waar kan je Morandini koffie kopen?

Morandini koffie kent in Nederland nog niet veel verkooppunten. Bij de Dekoffiethuiswinkel.nl zijn deze koffiebonen van het Italiaanse koffiemerk inmiddels al in het assortiment opgenomen. Wij zijn zeer benieuwd naar de beste koffiebonen van 2017, de volgende editie van de tasting is op dit moment nog niet bekend.

morandini maxime koffiebonen

Leave a Response