Eten & Drinken

Food Trend 2017: Alles in een bowl – 5 recepten in een bowl

food trends 2017 bowls - urstyle.nl

Vorig jaar zag je het al regelmatig terugkomen: maaltijden in een kom. Sushi bowls waren al langere tijd populair, maar vorig jaar kwam daar ook de poké bowl bij en dat niet alleen. Je zag buddha bowls, taco bowls, spring roll bowls en breakfast bowls, zoals de açai bowl! Je kunt het zo gek niet bedenken of het kwam voorbij in een bowl.

Waarom zijn bowls ineens zo populair? Wij denken omdat bowls iets comfortabels hebben. Een maaltijd uit een kom geeft net wat meer een comfort food gevoel dan eten van een bord en daarnaast zijn bowls ook nog fotogeniek. Omdat Instagram zo populair is en mensen graag foto’s posten van hun eten, denk ik dat het zeker meespeelt dat bowls er mooi op te maken zijn voor op de foto. En een groot voordeel aan deze bowls? Ze zijn meestal hartstikke gezond! Ook zijn veel bowls makkelijk vegetarisch of vegan te maken.

Wij hebben vijf verschillende recepten in een bowl voor jullie verzameld! Als je op de afbeelding klikt, ga je naar het recept.

Buddha bowl met gebakken falafel

Een buddha bowl vol rauwe groenten, quinoa, zelfgemaakte falafel en een cashew dressing.

Bron: The healthful ideas 

Poké bowl met zalm

Een poké bowl met zalm gemarineerd in sojasaus, wijnazijn en sesamolie met rijst en allerlei groenten die je normaal in je sushi vindt: zure komkommer, wortel, rode kool, avocado, sojabonen en zeewier. Heerlijk!

poke bowl food trends 2017 bowls - urstyle.nl

Bron: Jessica Gavin

Maple chai smoothie bowl

Een gezonde smoothie bowl gemaakt met amandelmelk, bevroren banaan en chai kruiden met een topping van glutenvrije granola, kokos flakes en blauwe bessen.

smoothie bowl food trends 2017 bowls - urstyle.nl

Bron: Turnip the oven

Zoete aardappel taco bowl

Een buddha bowl met een basis van zoete aardappel, heel veel kruiden, bief, zwarte bonen, mais, tomaat en een dressing van zure room.

taco bowls food trends 2017 bowls - urstyle.nl

Bron: My kitchen love

Quinoa power bowl met avocado en hummus

Een quinoa power bowl met avocado, geroosterde pompoen, spinazie, hummus en paprika vinaigrette

quinoa bowl food trends 2017 bowls - urstyle.nl

Bron: Sweet salty tart

Leave a Response