Eten & Drinken

6x Simpele gerechten voor een Valentijns diner

chocolade fondue valentijnsdag - urstyle.nl

Veel mensen willen met Valentijnsdag niet all-out gaan (want wij nuchtere Nederlanders vinden deze feestdag toch vaak een beetje onzin), maar het is wel leuk om op Valentijnsdag een subtiel Valentijnsdag tintje aan je gerechten te geven. Niet te overdreven maar gewoon leuk! Wij hebben zes gerechten voor je verzameld waar je heel gemakkelijk een liefdestintje aan kunt geven. Van een lekker Valentijnsdag ontbijtje tot popcorn voor bij een filmavondje en twee leuke salades.

Hartjes pannenkoekjes van Ohmyfoodness

Valentijnsdag begin je goed met een extra speciaal ontbijtje. Deze hartjes pannenkoekjes zijn geïnspireerd op Amerika’s all-time favourite sandwich: de peanut butter-jelly sandwich. Je bakt simpelweg een paar pannenkoeken, steekt er hartjes uit met een uitsteekvormpje en besmeert ze met pindakaas en jam. Zo krijg je deze leuke pindakaas-jam sandwich pannenkoekjes.

pannenkoekjes valentijnsdag - urstyle.nl

Salade Caprese van Oh my dish

Een salade caprese is heel leuk om te serveren met Valentijnsdag. Super simpel om te maken en als je de mozzarella uitsteekt met een hartjes uitsteker heb je een heerlijk Valentijns voorgerecht of bijgerecht.

salade caprese valentijnsdag - urstyle.nl

Hartjes sushi van Holly’s Helpings

Dit is hét perfecte Valentijns diner voor sushi lovers! Sushi in hartjesvorm! Dit is heel makkelijk te maken. Je neemt twee sushi-rollen en vormt deze in een druppelvorm. Dan leg je twee rollen tegen elkaar aan (je plakt ze eventueel vast met een beetje wasabi) en voilà, je hebt hartjes sushi!

sushi valentijnsdag - urstyle.nl

Valentijns salade van Jo and Sue

Nog een simpel idee voor een Valentijns salad!Net als bij de andere salade steek je hartjes uit mozzarella en verschillende groenten, zoals komkommer en paprika. Simpel, maar het ziet er een stuk leuker uit dan een saaie gewone salade.

salade valentijnsdag - urstyle.nl

Chocolade fondue van Fox and Briar

Met dit dessert zal je vooral als man bij je vriendin punten scoren. Wij kennen weinig vrouwen die niet blij worden van een chocolade fondue. Een chocolade fondue in Valentijns sfeer is ook helemaal niet moeilijk: serveer de chocola in een hartvormig bakje, steek eventueel wat fruitsoorten uit in met een hartjes uitsteker. Serveer de chocolade fondue met lekker veel fruit, koekjes en marshmallows.

chocolade fondue valentijnsdag - urstyle.nl

Valentijns popcorn van Gimme some oven

Deze popcorn is super leuk voor als je met je lover een filmavondje gaat houden. Popcorn met witte chocolade en wat subtiele hartjes sprinkles.

popcorn valentijnsdag - urstyle.nl

Ga jij nog iets speciaals doen voor Valentijnsdag? Welke van deze gerechten zou jij het liefste serveren voor je vriend of vriendin? 

Leave a Response