Eten & Drinken

5x Fudge recepten

fudge recepten - urstyle.nl

ZO! De eerste twee weken van januari zitten er weer op, de goede voornemens om gezond te gaan eten zijn weer de deur uit en dus kunnen we weer lekkere en ongezonde recepten gaan delen! Grapje natuurlijk. Hopelijk gaat het nog steeds goed met je goede voornemens en eet je voor het grootste deel gezond, maar bij een gezonde levensstijl horen ook af en toe ongezonde dingen. Zo lang je dat met mate doet is het helemaal niet verkeerd! En daarom gaan we het vandaag hebben over fudge. Fudge recepten!

Smeuïge zachte kleverige fudge. Volgens mij vindt iedereen dat lekker! Daarom hebben wij vandaag vijf fudge recepten voor jullie verzameld. Kleine blokjes fudge voor de zoete trek. Het fijne aan deze fudge recepten is dat er ook een paar gezondere recepten tussen zitten. Ik zeg expres gezonder, omdat deze fudge nog steeds vrij calorierijk is. Als een recept gezond wordt genoemd, hebben mensen vaak de neiging om te denken ‘dit is gezond, daar kan ik er wel een paar meer van eten’. Vaak is dat een foute redenering. Gezondere recepten bevatten vaak ook nog veel calorieën en als je bijvoorbeeld wilt afvallen, is hier te veel van eten geen slim idee. Het fijne eraan is wel dat er puurdere ingrediënten worden gebruikt en dat is natuurlijk wel goed voor je.

Máár voor een geniet momentje maakt het niet zo heel veel uit of je een gezondere fudge of een minder ongezondere fudge neemt. Zo lang je er maar niet te veel van eet! Maar goed, genoeg gekletst, op naar de fudge recepten!

Gezouten Karamel Fudge van Rutger Bakt

Het eerste recept een meteen een van onze favorieten. Wat is er nu lekkerder dan de combinatie van karamel en zeezout!

gezouten karamel fudge - fudge recepten - urstyle.nl

Bron: Rutger Bakt

Chocolade Fudge van Chickslovefood

Dit is een van die gezondere fudge recepten. Er zit vrij veel kokosolie, pure chocolade, honing en notenpasta in en daarom is het wel een vrij calorierijk recept. Zoals we al eerder schreven, worden recepten als deze vaak gezond genoemd, omdat ze vrij zijn van geraffineerde suiker en pure ingrediënten bevatten. Maar ook deze fudge bevat genoeg calorieën per stukje. Wel heel lekker!

gezonde chocolade fudge - fudge recepten - urstyle.nl

Bron: Chickslovefood

Rolo Fudge van Matte & Shimmer

Rolo’s in fudge, dát is een goed idee. Een basic fudge recept met gecondenseerde melk, witte chocolade en poedersuiker met stukjes rolo. Super lekker!

rolo fudge - fudge recepten - urstyle.nl

Bron: Matte & Shimmer

Oreo Fudge van Ohmyfoodness

Oreo fudge kon natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Sabine van Ohmyfoodness maakt een fudge die bestaat uit twee verschillende lagen. Een witte chocolade laag met oreo’s en een pure chocolade laag. Deze zien er ook heel goed uit!

oreo fudge - fudge recepten - urstyle.nl

Bron: Ohmyfoodness

Pindakaas Chocolade Fudge van Margriet

Deze fudge vinden wij er zelf fantastisch uit zien en dat terwijl het waarschijnlijk nog de gezondste ingrediënten heeft van alle fudge recepten op dit lijstje: pure chocolade, kokosmelk en pindakaas. De fudge ziet er ontzettend smeuïg uit en zeg nou zelf: pindakaas en chocolade is altijd een goed idee!

pindakaas chocolade fudge - fudge recepten - urstyle.nl

Bron: Margriet

Leave a Response