Eten & Drinken

5x Anti-kater Ontbijtjes voor Carnaval

anti-kater ontbijtje carnaval - urstyle.nl

Carnaval staat voor de deur en dat betekent in de meeste gevallen bier. Heel veel bier. En wat volgt er na te veel bier? Juist, een kater. Voor de meeste fanatieke Carnavallers is een kater part of the deal, dus dan kun je je beter ook maar vast voorbereiden op de gevolgen van een kater. De volgende dag moet je gewoon weer door, dus zo snel mogelijk van je kater af zijn is een must. Met deze vijf anti-kater ontbijtjes gaat dat zeker lukken!

Banaan pindakaas bacon pannenkoeken

Zowel banaan, pindakaas als bacon schijnen stofjes te bevatten die een kater kunnen verminderen. In dat geval zit je met deze banaan pindakaas bacon pannenkoeken helemaal goed! Wij weten nog niet zeker wat we van bacon bij deze zoete pannenkoeken moeten denken, maar in Amerika wordt bacon overal bij geserveerd. Bacon schijnt goed te combineren met alles, dus het is het proberen waard! Of je laat de bacon weg, banaan en pindakaas is namelijk altijd goed!

anti-kater ontbijtje carnaval - urstyle.nl

Pizza Bake

Van alle anti-kater ontbijtjes is dit wel echt de topper als je het mij vraagt. Voor een avondje carnavallen wordt er waarschijnlijk regelmatig pizza gegeten en dit ontbijtje maak je met left-over pizza. Je verwerkt de stukken pizza namelijk in een simpele ovenschotel. Een heerlijk hartig ontbijtje met ei, kaas én pizza!

anti-kater ontbijtje carnaval - urstyle.nl

Pantosti met sambal

Tosti met heel veel kaas is ook altijd goed. Vooral als je ze bakt in de pan, want dan zijn ze extra knapperig. Dit is een tosti met pit met lekker veel sambal!

anti-kater ontbijtjes carnaval - urstyle.nl

Croque Madame

Nog een tosti, maar dan met een eitje erop. De croque madame is een echte klassieker, maar ook deze doet het zeker niet verkeerd als kater ontbijtje.

anti-kater ontbijtje carnaval - urstyle.nl

Shakshuka

Shakshuka is een Midden-Oosters en Noord-Afrikaans gerecht met eieren in een pittige tomatensaus. Weer een gerecht met eieren, maar eieren doen het bij de meeste mensen nou eenmaal goed als ze een kater hebben. Dit gerecht is ook super makkelijk om te maken en dat is fijn, aangezien je geen zin hebt om uren in de keuken te staan voor een kater ontbijtje. Een ontbijtje met een beetje pit, zodat je snel weer klaar bent voor de volgende dag carnavallen!

anti-kater ontbijtjes carnaval - urstyle.nl

Welke van deze anti-kater ontbijtjes is jouw favoriet? Wat eet jij het liefst als je een kater hebt? 

Leave a Response