Eten & Drinken

5 Veganistische ontbijt recepten

Steeds meer mensen eten geheel of gedeeltelijk vegan. Plantaardig eten is iets waar je in 2017 eigenlijk niet meer omheen kunt. Dit betekent niet dat iedereen plotseling veganist moet worden, maar wel dat er een steeds groter aanbod aan plantaardige producten en plantaardige vervangers is en daardoor wordt het makkelijk om plantaardige keuzes te maken. Hoewel ik niet de intentie heb om veganistisch te gaan eten, vind ik het wel een interessante leefwijze en denk ik niet dat het verkeerd is om af en toe vegan te eten. Daarom leek het me leuk om jullie vandaag wat inspiratie te geven voor veganistische recepten en dan specifiek veganistische ontbijt recepten.

Als je nog nooit veganistisch hebt gegeten, is het ontbijt best een goede maaltijd om mee te beginnen. Voor populaire ontbijtjes, zoals havermout, pannenkoekjes of een sandwich zijn er namelijk genoeg veganistische ontbijt recepten te vinden en vaak hoef je hier niet al te veel aanpassingen voor te maken. Als je bijvoorbeeld de melk in je havermout vervangt door amandelmelk heb je al snel een vegan ontbijtje. Ook zijn er genoeg mogelijkheden te bedenken voor vegan broodbeleg en verder is er nog een heel scala aan creatieve veganistische ontbijt recepten: smoothies, smoothie bowls, bananenbrood, ontbijtwraps, rijstepap, een acai bowl, granola, chia pudding en ga zo maar door. Inspiratie is er genoeg!

Chocolade Smoothiebowl

Een simpele smoothiebowl met amandelmelk, bevroren banaan en cacaopoeder.

5 vegan ontbijt recepten - urstyle.nl

 

Vegan Bananenbrood

Dit ontbijtje is perfect voor mensen die ’s ochtends niet zoveel tijd hebben. Je bakt in het weekend een bananenbrood en doordeweeks pak je elke ochtend twee plakjes bananenbrood als ontbijt. Heerlijk als je het een beetje warm maakt, met een laagje pindakaas erop. Desnoods kun je het bananenbrood ook in plakjes invriezen.

5 vegan ontbijt recepten - urstyle.nl

Chocolade haver repen

Deze chocolade haverrepen zijn super makkelijk om te maken en bevatten maar vier ingredi├źnten. Je kunt ze zo eten, maar ook verkruimelen over een bakje sojayoghurt of als bodem gebruiken voor een taart.

5 vegan ontbijt recepten - urstyle.nl

Vegan Kaneel Pannenkoeken

Deze fluffy pannenkoekjes zijn een echt feestontbijtje!

5 vegan ontbijt recepten - urstyle.nl

Chocolade Pindakaas Havermout

Deze havermout ziet er echt fantastisch uit. Je maakt de havermout met amandelmelk en cacaopoeder en als topping pindakaas, pure chocola en stukjes pinda. Zo lekker!

5 vegan ontbijt recepten - urstyle.nl

 

Leave a Response