Interieur

Woonaccessoires voor jouw minimalistische inrichting

about romi rotan lamp

Een van de populairste woontrends vandaag de dag is de minimalistische woonstijl. Tegenwoordig willen veel mensen een ruim opgezette woning met niet al te veel poespas. Maar zo’n minimalistische inrichting kan ook zo zijn nadelen hebben. Je wilt geen kille, kale woonkamer hebben. Daarom zul je nog altijd woonaccessoires nodig hebben om jouw woonkamer stijlvol in te richten. Met deze woonaccessoires kan jij je huis stijlvol inrichten in een minimalistische stijl.

Planten en bloemen

Met kamerplanten kan je zorgen voor een stukje natuur in huis. Kies bij een minimalistische woonstijl niet voor fel gekleurde boeketten of opvallende planten, maar kies bewust voor een plant met een rustige uitstraling, zoals een trendy bananenboom of een leuke cactus. Het voordeel van dit soort planten is dat ze geen prominente, opvallende plek innemen in je interieur en daardoor prima passen in een minimalistische inrichting. 

Een yucca plant of vetplant staat ook erg leuk in een minimalistisch interieur. Heb jij je planten uitgezocht, dan zul je nog een goede bloempot of een mooie vaas moeten vinden. Hiervoor moet je kiezen voor een strak en eenvoudig design, waarbij ook niet al te veel opvallende kleuren worden gebruikt. Zo zijn de plantenbakken van Ferm Living ideaal voor een minimalistisch interieur. Deze hebben een eenvoudig design en gebruiken vooral zachte, neutrale kleuren. Wil je toch iets meer kleur in je woning? Dan kan je het groen van je plant ook combineren met een plantenbak in een zachtroze tint. 

Sfeerverlichting

Bij een minimalistische inrichting kan je niet al te veel accessoires en decoratieve items gebruiken. Om toch een warme sfeer in huis te creëren kan je daarom gebruik spelen met licht. In plaats van een plafondlamp kan je kiezen voor een mooie staande lamp. Zo’n lamp zorgt vaak voor een mooi silhouet in je woning. Ga altijd voor een warme uitstraling bij de keuze van je lamp. Als je lamp namelijk geen warme, gele gloed afgeeft komt je woning wel heel koel over. 

Kies niet voor een hele uitbundig gedecoreerde lamp, maar houdt het simpel. Je kunt wel kiezen voor een bepaalde vorm om een mooi schaduweffect te verkrijgen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie bamboe lamp. Zo heeft It’s about RoMi een gave lamp van bamboe die je op de vloer of in de vensterbank kunt plaatsen. Wanneer deze lamp aanstaat krijg je een sfeervolle tekening op de muur. 

Een andere stijlvolle manier is om een plafondlamp met meerdere spots te nemen die je in verschillende richtingen kunt richten. Als deze spots dimbaar zijn, kan je zorgen voor een zacht sfeervol licht in je woning.

Verbeter de akoestiek

Een nadeel van een minimalistisch interieur, is de slechte akoestiek. Een galmende ruimte, maakt het niet gezelliger. Daarom doe je er altijd goed aan om een vloerkleed neer te leggen of zware gordijnen op te hangen. Dit zorgt namelijk niet alleen voor sfeer, maar verbetert ook de akoestiek van je woning. Een van de nieuwste trends, is het gebruik van wandkleden. Dit is ook een hele gave manier om jouw minimalistische interieur wat meer sfeer te geven. Sommige details, zoals je vloerkleed mogen best wat kleur hebben voor de afwisseling. Maar je kunt ook gaan voor een kleedje met een stijlvolle vintage look.

Leave a Response