Interieur

De Nijntje lampen van Mr.Maria

Je ziet ze overal, bij de Bijenkorf, in de Prenatal en zelf op Schiphol staat er één. We hebben het natuurlijk over de Nijntje lampen. Ze zijn immens populair en op vrijwel elke kinderkamer zie je er wel eentje staan of hangen. De Nijntje lamp is een uniek design van de studio Mr.Maria.

Over Mr. Maria

Mr.Maria zelf is nog niet zo bekend als de Nijntje lampen die zij ontwerpen. Deze designstudio laat zich inspireren door de verbeelding van jong en oud. Met ‘de deugd van onschuld’ als filosofie produceert Mr.Maria hun producten. Elk product van Mr.Maria is een iconisch ontwerp dat warmte en geborgenheid moet uitstralen en vertelt een uniek verhaal.

Nijntje lampen

Nijntje, in het buitenland ook wel Miffy, genoemd is een Hollands icoon dat over de hele wereld bekend is. Dankzij Mr.Maria laat Nijntje haar warme gloed nu over de gehele wereld stralen. Er zijn maar liefst 4 verschillende Nijntje lampen verkrijgbaar. Nijntje’s Eerste Licht is een nachtlampje, de Nijntje Original en XL zijn grotere lampen van 50 of 80 cm. Er is ook een hanglamp van Nijntje, dit ontwerp is gebaseerd op het verhaaltje ‘Nijntje’s droom’ waarin Nijntje met haar vriendjes op een wolkje in de hemel speelt.

Onlangs heeft Mr.Maria Nijntje ook gebruikt om een reeks zitzakken en een poef te produceren. Deze zitzakken zijn herkenbaar, stijlvol en ideaal om op te spelen, knuffelen of een dutje op te doen.

Nijntje en meer

Nijntje’s Eerste Licht is in  2018 nog de Red Dot Awards gewonnen voor ‘High Design quality’. Dit is een lamp die geschikt is als nachtlampje voor de allerkleinste kinderen en kan gemakkelijk meegenomen worden. Op vakantie of tijdens het logeren gaat Nijntje mee als vertrouwd vriendje.

De enorme populariteit heeft Mr.Maria wel te danken aan het mooie design van hun lampen. De Nijntje lampen worden daarom ook niet alleen gebruikt op kinderkamers, maar er staan ook reusachtige Nijntje varianten op Schiphol en in warenhuizen. Maar Mr.Maria maakt niet alleen Nijntje lampen, ze heeft namelijk een hoop vriendjes, zoals het beertje Brown of het olifantje Nanuk.

Onlangs heeft Mr.Maria een Led-module ontwikkeld, zodat je de Nijntje lamp op afstand kunt bedienen, een alarm in kunt stellen en een wake-up timer kunt instellen.

Kijk voor alle producten op de site van Mr.Maria of laat je inspireren op Instagram via #mrmaria.

Leave a Response