Interieur

Nieuwe kweekoplossingen van Mojogarten

mojogarten mojo hang 4 3

Na de succesvolle introductie van de Mojogarten Vertical, een oplossing om op een kleine ruimte toch groenten en kruiden te verbouwen, volgen nu de Mojo Hang 1 en 4 en de Mojo Rail. Gelijktijdig aan deze productintroductie, is de lancering van de internationale website www.mojogarten.com. Het succes van de verschillende moestuin-acties staat wat ons betreft symbool voor de wens van mensen om meer zelfvoorzienend te worden. Jan-Willem Jongmans vult aan: “Het kweken en eten van zelf geproduceerde voeding wordt voor meer mensen steeds belangrijker, maar wat ons betreft met biologische zaden! Echt vers groei je zo lokaal mogelijk en dat willen wij ook in de stad mogelijk maken.” <!–more–>

Eerder schreven we op ons blog al over de trend van de pastelkleuren in huis, met voorbeelden van plantenbakken. Een andere trend die nu eigenlijk al enkele jaren speelt, is het kweken van eigen groenten en kruiden thuis. Ook hier kies je het liefst voor een lekker ogende optie, die ook in/bij je huis past. De Mojo Vertical is voor (kleine) balkonnen geschikt, maar niet iedereen beschikt over buitenruimte. De Mojo Rail, voor aan je balkon en de Mojo Hang met 1 kolom of met 4 kolommen zorgen voor meer keuze in het assortiment van Mojogarten. Hiermee maakt Mojogarten het zelf kweken van groenten en kruiden weer een stapje eenvoudiger, leuker en vooral stijlvoller.

Het verhaal van Mojogarten

Eigenaar Jan-Willem Jongmans van Mojogarten roemt de nieuwe oplossingen om nog meer mensen aan het kweken te krijgen: “De vraag naar de producten vanuit Europa neemt toe, de producten van Mojogarten liggen nu al in wereldsteden als Parijs, Kopenhagen en Amsterdam. De vraag neemt gestaag toe en daarmee de productie ook.” Deze productie vind overigens geheel in Nederland en Duitsland plaats en er worden natuurlijke materialen zoals 100% FSC Europees Lariks gebruikt. Een teken van het oog voor kwaliteit en de wens om zoveel mogelijk lokale partners in te schakelen om de global footprint van Mojogarten te verkleinen. Mojogarten is duidelijk geen oplossing voor de massa, maar voor mensen die aandacht schenken aan hun omgeving en eerlijke, lokale productie.

Mojogarten Rail

De Mojogarten Rail is een houten plantenbak, ideaal om over de railing van een – met name Frans – balkon te hangen. Dit in verband met de gebruikelijke beschikbare ruimte op een balkon. De afmeting is 60 lang x 30 cm breed en de hoogte is 27 cm. Er is ruimte voor meerdere soorten kruiden. Het is gemaakt van 100% FSC lariks hout. Bij het pakket zit een binnenzak, om de aarde binnen te houden en de wortels te laten bevestigen. Er zit een veiligheidshaak bij om de bak veilig aan het balkon te hangen.
Voor meer informatie over de Mojo Rail, zie de website van Mojogarten:
http://www.mojogarten.com/product/mojo-rail/
Mojogarten Mojo Rail

Mojogarten Mojo Hang 1 en 4

Naast de Rail-oplossing en de Vertical oplossing, zijn er nu ook Hang varianten. De configuratie van deze oplossing is naar eigen wens samen te stellen. Zo kun je kiezen voor enkel de constructie, welke als 1 kolom met meerdere rijen is samen te stellen. Of de Hang 4 , welke 4 kolommen bevat en waar ook het aantal etages zijn samen te stellen.

De verschillende opties:
Mojo Hang-1/4 met plek voor 4 zakken
Mojo Hang-4/2 met plek voor 8 zakken
Mojo Hang-4/3 met plek voor 12 zakken
Mojo Hang-1/4 zonder zakken
Mojo Hang-4/3 zonder zakken
Mojo Hang-4/2 zonder zakken

Mojo Hang 1 met zakken

De verschillende Hang’s zijn ook zonder zakken te koop, zodat je zelf je eigen oplossing kunt hanteren. De zakken zijn uiteraard ook los te koop:
Mojo Bags Grey – http://www.mojogarten.com/product/mojo-bags-grey/
Mojo Bags Nature – http://www.mojogarten.com/product/mojo-bags-nature/

Wij van UrStyle zijn in ieder geval helemaal om en we kunnen niet wachten tot we de eerste “vruchten” kunnen plukken van onze nieuwe oogst.

Leave a Response