Interieur

Een kantoor om van te houden

kantoorinrichting

Een kantoor is niet altijd de meest leuke plek om te werken en toch werken veruit de meeste mensen op kantoor. Denk maar eens aan die kale systeemplafonds met sfeerloze TL-bakken en airconditioning die niet werkt. Doordat er steeds meer kantoren gebruik maken van flexplekken wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van open werkvloeren die nogal eens luidruchtig kunnen zijn. Gelukkig zijn er steeds meer werkgevers die hun kantoren aantrekkelijk inrichten.

Een eerste indruk
Als je een sollicitatiegesprek hebt of als klanten over de vloer komen is het belangrijk om een professionele indruk te maken. Designlinq is een expert als het gaat om het inrichting van indrukwekkende kantoorruimtes. In hun assortiment hebben zij ware eyecatchers die voor elke bezoeker een lust voor het oog zijn. Neem bijvoorbeeld een kroonluchter van Moooi als eyecatcher voor je kantoor om een goede eerste indruk te maken op klanten en sollicitanten. Een kille lobby kan echt een afknapper zijn. Daarom is het altijd aan te raden om de receptie in te richten als een huiskamer, met behulp van een mooi tapijt en een fijne loungebank.

Een fijne werkplek
Je bent pas echt lekker productief als je ongestoord je werk kunt doen. Creëer daarom een werkplek waarin de akoestiek perfect is met gebruik van akoestische meubelen. Door gebruik te maken van afscheidingen, akoestische lampen en akoestisch meubilair verminder je geluidsoverlast en creëer je speelse elementen op een open werkvloer. Zo zijn de akoestische banken van Vitra perfect om bij te kletsen of op een informele manier zaken te bespreken. Met akoestische meubelen is het mogelijk om een gezellige werksfeer te creëren en geluidsoverlast tot een minimum te beperken.

Werken met licht
Goede verlichting is essentieel voor een fijne werkplek. Saaie TL-bakken zorgen voor een koude sfeer en gedimd of soft licht is niet praktisch op de werkvloer. Bovendien kan werken in een ruimte die slecht verlicht is een impact hebben op je humeur. Om te zorgen voor een sfeervol kantoor is goede verlichting daarom erg belangrijk. Met behulp van een lichtplan kan je een kantoor sfeervol en optimaal verlichting. Met gebruik van verschillende soorten lampen en diverse soorten verlichting kan je elke ruimte optimaal verlichten.
kantoorverlichting

Ontspannen aan het werk
Tegenwoordig zitten wij dagenlang achter ons bureau. Om zaken als rugklachten en RSI te voorkomen, is het belangrijk dat een werkplek volledig in te richten is naar de wensen van je werknemers. Bij de keuze voor een bureau of bureaustoel mag je daarom geen concessies doen. Om te voorkomen dat je werknemers continu in dezelfde houding zitten, doe je er goed aan om je kantoor in te richten met banken en stoelen waar zij lekker in kunnen loungen. Gebruik bijvoorbeeld de hippe Vitra stoelen van Charles & Ray Eames in de lunchruimte en richt een ruimte met banken of loungestoelen in, zodat je personeel een moment kan nemen om te ontspannen.
vitra stoel

Een kantoor is vandaag de dag niet alleen maar een plek om te werken. Er moet ook ruimte zijn voor ontspanning en plezier. Een goede werksfeer verkrijg je door aandacht te hebben voor details en een sfeervolle inrichting. Geef je werknemers een kantoor om van te houden en laat je inspireren door Designlinq en hun gecertificeerde interieurontwerpers.

Leave a Response