Interieur

Vijf leuke Kerst DIY’s om in de kerststemming te komen

5 Kerst DIY's - Urstyle.nl

Het is bijna Kerst en dat betekent dat we helemaal los mogen gaan met Kerstdecoraties. Vandaag delen wij vijf tips om je huis Kerstproof te maken met leuke Kerst DIY’s. Deze Kerst DIY’s zijn net een beetje anders dan de standaard Kerstdecoratie met een kerstboom en kerstlampjes.

Wat dacht je bijvoorbeeld van mini Kerstboompjes gemaakt van dennenappels of een gedecoreerde mason jar met ‘rendierneusjes’. Ik vind het ook een super leuk idee om Kerstfiguren te maken van touw op een plank met spijkers. Deze Kerst DIY’s zijn allemaal vrij simpel om te maken, maar het ziet er wel heel erg leuk uit in huis. Klik op de afbeelding om naar de DIY te gaan.

Originele kerstversiering in huis

Deze kerstversiering is super origineel. Door spijkers in een plank te slaan in bijvoorbeeld de vorm van een kerstster en die met elkaar te verbinden met touw, krijg je hele mooie kerstversiering. Dit past goed in een Scandinavisch of Industrieel interieur.

5 Kerst DIY's - Urstyle.nl

Kerst Food DIY’s

Dit is geen decoratie voor in je interieur, maar een zelfgemaakt kerst cadeautje (hoewel zo’n mason jar neerzetten in je huis er vast ook heel leuk uit ziet). Zelfgemaakte cadeautjes geven met Kerst is leuk en origineel. Met zelfgemaakte food DIY’s maak je de meeste mensen denk ik wel blij. Deze ‘Rendierneusjes’ zijn een super schattig idee als kerstcadeau. Eigenlijk is het niet meer dan een mason jar versierd als rendier met daarin chocoladesnoepjes, zoals Maltesers. Er zijn ook een paar rode snoepjes toegevoegd (kauwgomballen) en die moeten natuurlijk Rudolph’s neus voorstellen. Ziet het er niet geweldig uit!

5 Kerst DIY's - Urstyle.nl

Kerst DIY’s met Kerstboompjes

Dit vind ik zelf een geweldig idee. Eigelijk is het ontzettend simpel om te maken, maar deze groen gespoten dennenappels zien er precies uit als mini kerstboompjes. Dit lijkt me super leuk om thuis op de vensterbank te zetten.

5 Kerst DIY's - Urstyle.nl

Zelfgemaakte kerstboompjes van vilt

Dit ziet er ook geweldig uit in een wat meer minimalistisch interieur. Kerstboompjes gemaakt van vilt. Dit is een iets lastigere DIY dan de andere Kerst DIY’s in deze blog, maar het eindresultaat ziet er prachtig uit.

5 Kerst DIY's - Urstyle.nl

Originele manieren om je kerstcadeautjes in te pakken

In dit artikel vind je hele leuke manieren om je cadeautjes in te pakken. Deze zelfgemaakte kerstboom stempel ziet er heel mooi uit op wat cadeaupapier. Door een aardappel te gebruiken als stempel kun je elke vorm maken die je maar wilt. Een takje groen toevoegen aan je cadeautje in combinatie met neutraal inpakpapier ziet er ook heel stijlvol uit. Of maak een super mooie strik voor op een cadeau van tijdschrift papier. Klik op de afbeelding hieronder om naar het artikel te gaan.

5 Kerst DIY's - Urstyle.nl

5 Kerst DIY's - Urstyle.nl

Wat vind jij de leukste Kerst DIY? 

1 reactie

Leave a Response