Eten & Drinken

Power smoothie – Begin je dag sterk [recept]

power smoothie avocado

We zijn dol op verse fruitsapjes en smoothies en proberen dagelijks zo’n vitamine bommetje te maken. Een smoothie is voor ons geen vervanger voor het ontbijt, maar juist een aanvulling. Meestal mikken we op zo’n 700 ml sap, waarvan 1 glas drink voor bij het ontbijt en de rest bewaren we in een flesje voor later op de dag. Maak kennis met onze nieuwe favoriet, een echte power smoothie waar je veel energie van krijgt! Hier begin je de dag sterk mee.

Benodigdheden Power Smoothie

Naast onderstaande ingrediënten is een blender of staafmixer nodig om alles tot een mooi geheel te juicen. Een power smoothie maak je binnen 10 minuten.

  • 1/2e deel avocado
  • 1/3e deel mango
  • Banaan
  • Sap van drie sinaasappels (plus eventueel 100-200 ml water)
  • Eventueel superfoods (hennep, chia en maca)

Bereidingswijze power smoothie

Pers eerst de sinaasappels met een citruspers en doe vervolgens het sap, de avocado, mango en banaan in de blender. Wanneer het sap te dik is kun je altijd wat water toevoegen. Om er een echte power smoothie van te maken kun je er verschillende superfood zaden of poeders bijvoegen. Bij deze smoothie voeg ik zelf hennepzaad, chiazaad en maca poeder toe.
Hennepzaad is een bron van proteïne, chiazaad zit bomvol vezels en antioxidanten, en maca poeder geeft energie en is goed voor de weerstand. Meer weten over de krachten van deze superfoods?
Bekijk hier het gedetailleerde overzicht van onze favoriete superfoods.

De kracht van de power smoothie

De kracht van deze smoothie zit in de avocado. In een halve avocado zit al een vijfde van de dagelijkse hoeveelheid groente en fruit die je nodig hebt. Avocado bevat veel vezels, mineralen en vitamines. Het is rijk aan omega-3 en staat bekend als het geheim achter gezond haar, huid en botten. Bovendien verhoogt avocado de weerstand! Oftewel, terecht een power vrucht!

Leave a Response