Gadgets

Philips 436M6VBPAB – 4K console gaming monitor

Een grote monitor, geschikt voor de nieuwste generatie consoles? Daar kan een 42,5 inch 4k (3840 x 2160 pixels) scherm, met VESA HDR 1000, Adaptivesync en Freesync, Ambiglow en DTS sound wel eens heel handig voor zijn. Laten dat nu net de eigenschappen zijn van de Philips Momentum 436M6VBPAB. In deze review beschrijven we de eigenschappen welke nu juist console gamers de edge geven, waar ze naar op zoek zijn.

UltraClear 4K UHD-resolutie

Beelden tot leven laten komen? Daar gaat het om in games. De UltraClear beelden van Philips panelen tonen uiterst gedetailleerde beelden (in 3840 x 2160), de precisie die je nodig hebt om je tegenstanders een stap voor te blijven. Zoals we eerder beschrijven zijn de Xbox One X (FreeSync!) en Playstation 4 Pro geschikt om op 4K beelden te tonen, de resolutie waar deze monitor in uitblinkt. Voor extra immersie is het scherm ook voorzien van Ambiglow, de techniek bekend van de Philips televisies (Ambilight).

DisplayHDR 1000

De Philips Momentum 436M6VBPAB bevat DisplayHDR 1000, welke VESA-gecertificeerd is. De DisplayHDR 1000 biedt helderheid, kleuren en een contrast, waar andere HDR monitoren het laten liggen. De local dim-functie en hoge helderheid (tot wel 1000 nits) komen beelden tot leven en zwart is ook echt zwart. Deze Philips monitor is ook voorzien van Quantum Dot technologie. LCD-monitors met Quantum Dot produceren een groter dynamisch kleurbereik en geven werkelijk natuurlijke kleuren weer. Het resultaat: levendige, dynamische kleuren, perfect voor gaming.

Goed geluid in een Gaming-monitor?

De 436M6 zorgt met DTS geluid voor het juiste geluid. Je krijgt namelijk de beschikking over 2x 7 watt DTS-getunede speakers. De ingebouwde speakers produceren een indrukwekkend geluid en zijn luider dan typische PC-monitoren. De extra ademruimte die het grote chassis biedt is hier de reden van. DTS-tuning helpt de geluidskwaliteit verder te verbeteren.

Een extra vette feature, naast het DTS geluid is de Ambiglow-functie van Philips. Het werpt een zacht lichteffect achter de monitor op, waarvan de helderheid en kleur te regelen zijn. Zo krijg je de mogelijkheid om de kleur van Ambiglow te matchen met de kleuren op het scherm. Het is subtiel, maar je mist het als het niet meer aanstaat. Samen met het goede geluid, zorgt dat voor een betere gaming experience.

Uiteraard heb je ook nog de beschikking over vele soorten aansluitingen om bijvoorbeeld je eigen sound set of headphone aan te sluiten. Daarnaast heb je ook een afstandsbediening om je gewenste instellingen aan te passen.

Conclusie – geschikt om te gamen?

Een overvloed aan standaarden, welke voldoen aan de wensen van de tijd. Dit gecombineerd met uitstekende response times, geen input lag en de kleurweergave zorgen voor een monitor welke voldoet aan alle wensen van console gamers of voor je pc. Days Gone en Red Dead Redemption zijn enkele spellen om optimaal te profiteren van de luxe van dit grote scherm.

De maren? Er is enige spiegeling merkbaar en je hebt slechts de beschikking over 1 HDMI 2.0 aansluiting. Heb je meerdere (4K geschikte) consoles? Dan zul je moeten switchen.

De Philips Momentum 436M6VBPAB heeft een adviesprijs van 799,- euro, maar is op dit moment voor rond de 599,- euro te vinden bij bekende online verkoopadressen.

Leave a Response