Gadgets

Budget 4k gaming setup

4k gaming ps4 pro

Wil je mee met de huidige ontwikkelingen in de gaming-wereld? Dan heb je simpelweg een 4K gaming setup nodig. Zowel de Xbox als Playstation bieden je de meest eenvoudige manier om in te stappen in de wereld van Ultra HD. We kijken naast je gaming console ook naar de gewenste randapparatuur om te zsm te starten met 4K gaming.

4K gaming met de nieuwe generatie consoles

Naast 4K zijn er meerdere nieuwe technieken waar de huidige generatie van consoles op inspelen. Daarmee bedoelen we de Xbox One X en Playstation 4 Pro. Dat zijn op dit moment de enige twee consoles waarmee je lekker kan gamen op 4K resolutie.

Wat krijg je standaard bij een Playstation 4 Pro?

Standaard bevat elke PS4 Pro op dit moment:

  • DUALSHOCK 4 draadloze controller
  • Mono headset
  • Premium HDMI-kabel
  • USB-kabels en netsnoeren

Of zoals Sony zegt: Ga op in intuïtieve games. Hoor ongelooflijke details en chat met vrienden. Speel games in maximaal 4K en met 60 fps dankzij de meegeleverde Premium HDMI-kabel. Alles wat je nodig hebt voor opladen, stroom en spelen.

Uiteraard kies je ook voor een game naar eigen keus, in de vorm van een bundel. Zo zijn er op dit moment versies met Spiderman, Red Dead Redemption 2, Fortnite en Fifa 2019.

Wat krijg je standaard bij een Xbox One X?

Met 40% meer vermogen dan elke andere console maakt het 4K gaming écht mogelijk. Games spelen beter op de Xbox One X. In de box:

  • Xbox One X 1 TB
  • Draadloze Controller
  • HDMI-kabel (geschikt voor 4K)
  • Voedingskabel
  • Xbox Live Gold proefabonnement van 14 dagen

Uiteraard kies je ook voor een game naar eigen keus, in de vorm van een bundel. Zo zijn er op dit moment versies met Battlefield V, PUBG, Forza Horizon 4 met Motorsport 7.

Welke 4k console moet je kiezen?

Uiteraard zijn er vele verschillen tussen de twee console. Wat ons betreft is er dan ook geen bepaalde voorkeur uit te spreken. De controller moet je liggen, het spelaanbod van exclusives en ook de inrichting van het online gamen verschilt van elkaar. Test dus zeker voordat je een aankoop plaatst welke van de twee consoles op deze gebieden jouw voorkeur heeft. Wij kozen voor de Playstation 4 Pro, nadat er eerder een Xbox One, Dreamcast en gameboy aanwezig waren. Zoals je ziet, is er geen duidelijke voorkeur voor 1 van de grote spelers. Voor deze generatie valt (zonder geldende aanbiedingen) de goedkoopste 4K gaming optie op de PS4 Pro. Op dit moment is dat 439 voor de PS4 – 475 voor de Xbox One X.

4K input + schermen

Omdat we de instap zo simpel mogelijk wilden houden, hebben we gekozen voor een 4K monitor in plaats van een 4K TV. Uiteraard biedt een TV vele mogelijkheden, waar een monitor niet aan kan voldoen. Maar omdat budget de richtlijn is, kiezen wij voor een monitor met alle mogelijkheden om optimaal te gamen in combinatie met de PS4 Pro. Dan heb je zelf nog een keuze te maken, een monitor met geluid (zodat een koptelefoon overbodig is) of 1 zonder geluid. Omdat wij de ervaring van surround sound wilde ervaren, kozen we voor een monitor zonder geluid in combinatie met een headphone welke ook 7.1 geluid ondersteund.

Acer KG281Kbmiipx – 4K Gaming Monitor

Acer KG281Kbmiipx - 4K Gaming Monitor

HDR sound + surround sound headphones

Voor een optimale manier om 4K gaming te combineren met HDR, zou je eigenlijk voor een volledig surround set van speakers moeten kiezen. Wij houden het simpel en kiezen voor een 7.1 gaming headphone. De mono headset van de PS4 volstaat uiteraard niet om je volledig in een game onder te laten dompelen. Onze keuze viel op de Steelseries Arctis 7 2019 editie. Een headphone welke uitermate geschikt is in combinatie met de PS4 Pro, maar ook geschikt voor PC en al je mobiele apparaten. De verbinding werkt via een ouderwetse jack-verbinding of een draadloze verbinding via de bijgesloten receiver.

SteelSeries Arctis 7 - 2019 Editie

Klaar voor de start – 4k gaming binnen handbereik

Ben je in de markt voor een hele nieuwe setup en vind je de tijd rijp om op 4K over te stappen, denk dan eens aan deze combinatie:
Sony PS4 PRO 1TB + Red Dead Redemption 2 – 438 euro, dit is inclusief de hit van het moment
SteelSeries Arctis 7 – 2019 editie – 145 euro
Acer KG281Kbmiipx – 279 euro

Voor een totaal van van 863 euro. Dit is voor jou nu ook de kans om in te stappen in de nieuwe generatie gaming en te starten met de hit van het moment – Red Dead Redemption 2!

Leave a Response