Gadgets

AGON AOC AG322QCX 31,5 inch curved WideGaming LCD Monitor [Ervaring]

AGON AOC AG322QCX

De AOC AG322QCX is een 31,5-inch curved monitor die is gemaakt voor fanatieke gamers. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 144 Hz die ook FreeSync ondersteunt, wat zorgt voor soepele beelden zonder motion blur of schokken. Verder heeft het scherm een QHD-resolutie van 2560 x 1440 en zijn drie zijden van het scherm randloos. Flink wat technische praat, nu is het tijd om te gamen!

AOC stuurde ons hun laatste AGON gaming monitor toe om te mogen ervaren. Dit is zeker geen technische review, maar puur een gebruikerservaring. We hebben het scherm (en tegenstanders) dit keer het vuur aan de schenen gelegd in PUBG en CS:GO op de PC. Het UrStyle team heeft namelijk eerder een review van een Agon beeldscherm gepubliceerd, toen in combinatie met een Playstation 4 met het spel Fifa 17. De conclusie destijds was: “Het beeldscherm draagt uitermate positief bij aan een leuke game-ervaring. Het beeld is haarscherp en het Agon beeldscherm heeft ook diverse game-standen, waardoor iedere gebruiker een positieve scherpte van beeld voor zich kan bepalen. Al met al vinden wij de beeldschermen van de AOC – Agon serie een aanrader voor de echte gamer!” In zekere mate gaat deze conclusie ook voor dit nieuwe scherm op. Al is het design nu veel strakker, wat bijdraagt aan de ervaring. De led-lampen aan de achterkanten zorgen voor een vette ‘glow’ achter en onder het scherm.

voet scherm agon ag322qcx
De voet van het scherm is clean, zeker voor het formaat en gewicht van dit scherm

We gaan nu dus op een PC spelen, met PUBG en CSGO als games. Wat meteen opvalt is dat je echt in je scherm “kruipt”. Een vlak scherm is veel minder in staat om je het “rondom” gevoel te geven. Er is veel meer schermoppervlakte en je “zit” er echt in. Zeker als je wat langer speelt heb je niet het gevoel naar een vlak scherm te kijken, maar veel meer het “immersive” gevoel. Zoveel anders als de normale desktopschermen welke we normaal hanteren. Nu is dat ook meteen een nadeel, want voor het desktopwerk is het toch voor het gevoel fijner om twee losse schermen te hanteren. Maar voor gaming niets dan lof voor dit AGON scherm. De verschillende presets laten je je persoonlijke voorkeur qua kleurinstellingen (witbalans regelen, de speakers in het scherm hebben we niet uitgebreid getest. Gamen doen we liever met een geschikt headset. De monitor is in zijn ‘Plug and Play’ staat gelaten, verbonden met een Windows 10 machine (16GB), met een Nvidia GTX970 (4GB) zonder additionele drivers of speciale profielen geladen. Dit volstond om CS:GO en PUBG op de gewenste resolutie te draaien. Daarnaast hebben we het scherm ook op een Macbook gebruikt, om het nut voor werk op kantoor te testen als extern scherm. Deze conclusie lees je later. Het scherm zit verder vol met vernuftigheden, de specs zijn als volgt.

De technische specificaties van de AG322QCX

 • AGON AOC AG322QCX 31,5 inch Curved Quad HD LCD WLED WideGaming Monitor – 4038986116015
 • Quad HD (QHD) met een resolutie van 2560 x 1440
 • AMD Free-Sync Technology
 • AOC Shadow Control en Flicker-Free Technology
 • DC-paneel voor achtergrondverlichting (DC – Direct Current)
 • Monitor Size: 31.5 inch
 • Response time: 4 ms
 • Panel type: MVA
 • In hoogte verstelbaar en met swivel-systeem voor links en rechts
 • Met hoofdtelefoon ophangsysteem
 • En voorzien van speakers

Dit model heeft dezelfde functies als de andere gebogen schermen uit de AGON-lijn, waaronder meerdere gaming-standen en instellingen (aan te passen met de bovenstaande QuickSwitch keypad), een headset-haak, een handvat, ergonomische opties en aanpasbare LED-lichten (rood, groen en blauw). Verder bevatten de monitor een HDMI-, DisplayPort-, VGA- en USB 3.0-aansluiting. Voor een volledig overzicht van de specs, zie de website van de AOC AG322QCX.

headset haak agon ag322qcx scherm
Een handig detail is de ophanghaak voor je headset, welke ook netjes is weg te vouwen achter het scherm.

Conclusie review Agon AG322QCX

Deze “curved” monitor heeft zijn meerwaarde bewezen, de kromming zorgt voor een “immersive” ervaring. Doordat het scherm zo groot zit, kom je echt in het spel te zitten. Dit geldt in zekere mate ook voor video’s. De dunne bezels en strak design zorgen voor een fijne kijkervaring, waar alles echt scherm is. Voor het kantoorwerk zouden we toch terugvallen op twee losse schermen, zonder curve. Dat is slechts een persoonlijke voorkeur. Dat geldt overigens ook voor het gebruik van de speakers, daar vallen we liever terug op een surround set of headset. Voor wie op zoek is naar een nieuw scherm en graag gamed, dan is de AGON AOC AG322QCX 31,5 inch WideGaming LCD Monitor een mond vol, maar 100% zeker een fijn scherm!

Leave a Response